Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitus­taidon opettajaksi valmentava täydennyskoulutus, 12 op

Lisätty 08.01.2020

Huhtikuu – lokakuu 2020

Blogi: https://kotouttaminen.fi/blogi/-/blogs/miksi-tarvitaan-lukutaitokoulutusta-

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu tällä hetkellä aikuisten (tai nuorten) luku- ja kirjoitustaidon opettajina toimiville ja tähän työhön hakeutuville. Osallistujilta edellytetään opettajan koulutusta (luokanopettaja, eri­tyis­opettaja, kielten aineenopettaja tai vastaava tutkinto) sekä kokemusta aikuisten maahanmuuttajien opettamisesta. Etusijalla ovat vapaan sivistystyön ja aikuiskoulutuksen piirissä työskentelevät opettajat.

Maahanmuuttajilla on oltava vastaava opettajan koulutus kotimaastaan, tutkinto rinnastettu ja suomen kielen taitotaso C1.

Tavoitteet ja sisällöt

Tavoitteena on kehittyä lukutaito-opettajana ja saada lisäpätevyyttä ja osaamista sekä oppilaiden että työnantajan hyväksi. Koulutus perustuu aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutuksen opetussuunnitelmaan. Koulutuksessa opitaan toiminnallista metodiikkaa, eriyttämistä, motivointia, kielitaidon arvioinnin perusteita ja opetusteknologian käyttöä. Lisäksi saadaan tietoa maahanmuuttajien kulttuureista ja kulttuuritaustan merkityksestä sekä observoidaan kokeneiden opettajien työtä.

Opinnot

Koulutukseen kuuluu kahdeksan lähiopetuspäivää sekä työskentelyä verkossa.  Kaikkiin aihekokonaisuuksiin liittyy tehtävä, ja lisäksi pidetään oppimispäiväkirjaa. Tehtävien tekemiseen kuluva aika, laskennallisesti 324 tuntia, kannattaa huomioida omissa ajankäyttösuunnitelmissa.

Aikataulu

Koulutus käynnistyy lähijaksolla 23.-24.11. Muut lähipäivät ovat 29.11., 24.1.2019, 1.2., 14.2., 14.3. ja 11.4. Kelloaika on 24. 11. lauantaina 10-16, muina päivinä aina 16-19.30, ja paikka Helsingin aikuisopisto, Töölöntullinkatu 8, 00250 Helsinki.  Kaikki annetut tehtävät on suoritettava 31.5.2019 mennessä todistuksen saamiseksi.

Kouluttajat

Kouluttajina toimii lukutaitokoulutuksen asiantuntijoita, mm. Kaarina SergejeffMinna Intke HernándezAnna NylundAnu Arvonen, Satu Lahtonen  ym.

Koulutukseen hakeminen

Koulutuksen hakuaika alkaa viikolla 38/2018 ja päättyy 21.10.2018.
Hakulomake löytyy Helsingin aikuisopiston sivuilta https://helao.fi/fi/opiskelu/lkopettajat/

 Koulutukseen valituille lähetetään kutsu ilmoittautumisajan päätyttyä.

Maksut ja peruutusehdot

Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja osallistujille maksutonta. Mahdolliset matka-, majoitus-, ruokailu- ja sijaiskulut osallistuja hoitaa itse. Osallistumisen peruuttamisesta viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peritään 50 euroa. Kurssin keskeyttämisestä ilman pätevää syytä peritään 100 euroa.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Johanna Heimonenjohanna.heimonen@outlook.com
Koulutusjohtaja Sirpa Rönkkö, puh. 050 4394 060, ronkko@helao.fi