Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa täydennyskoulutusta, ja osallistujalle maksuton.


The course is funded by the National Board of Education and the participation in the course is free of charge.


We offer training and visits in Finland in e.g. the following thematic areas:

  • early childhood education
  • comprehensive education
  • adult education
  • language education
  • digital skills
  • teacher's training

Työkaluja suomenoppijoiden opetukseen ja ohjaukseen, 10 op

Lisätty 17.06.2022

Työkaluja suomenoppijoiden opetukseen ja ohjaukseenon ensisijaisesti S2-opettajina aloitteleville suunnattu kokonaisuus, jossa tutustutaan opetuksen keskeisiin teema-alueisiin, mutta se sopii kaikille vieraskielisten oppilaitten kanssa työskenteleville. Koulutus on käytännönläheinen, ja kehittämistehtävät sovelletaan omaan työhön. Lähiopetusta ei ole, joten koulutukseen voi osallistua mistä tahansa eikä työaikaa tarvitse käyttää.

Tärkeimmät sisällöt:

Parempaa kommunikointia selkoviestinnän avulla, kulttuuritietoa tärkeiltä maahanmuuttoalueilta, oman kieli- ja kulttuuritietoisuuden parantaminen, kielitaidon arviointi sekä eri kulttuuritaustaisten opiskelijoiden ohjaaminen. Jokaiseen teema-alueeseen kuuluu koulutusosio ja itsenäinen kehittämistehtävä.

Lue kokonaan »

Opettajan kieli- ja kulttuuritieto -koulutukseen liittyvä seminaari 15.9.2022

Lisätty 02.06.2022

OHJELMA

Osallistuminen suoratoiston kautta. Linkki lähetetään ilmoittautuneille.

16.00 – 17.30      Laura Blomqvist, Terapiatalo Quu: Sukupuolen moninaisuuden kohtaaminen opetustyössä

17.30 – 17.45      Tauko

17.45 – 19.00      Ferdinand Garoff, Traumaterapiakeskus: Traumatisoitunut opiskelija ryhmässä

 Alustusten jälkeen kysymyksiä ja keskustelua.

 Ilmoittaudu 10.9. mennessä täältä: Ilmoittautumislinkki

Seminaari liittyy Opettajan kieli- ja kulttuuritieto -koulutukseen 2021-2022, mutta osallistuminen on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Seminaarin järjestää Osuuskunta Opetus ja ohjaus, sen rahoittaa Opetushallitus, ja se on maksuton.

 Lisätietoja: johanna.heimonen@outlook.com

 

TERVETULOA MUKAAN!

Miten tukea hitaasti etenevää suomenoppijaa, 10op

Lisätty 01.06.2022

Onko suomen kielen ryhmissäsi osallistujia, joiden lukutaito ja opiskeluvalmiudet eivät vielä ole integroitumiseen ja työllistymiseen tai opiskeluun tarvittavalla tasolla? Tämä koulutus syventää opettajan osaamista lukutaito-opetuksessa, hitaiden ryhmien opetuksessa sekä aikuisten perusopetuksessa. Parempi lukutaito avaa ovia koulutukseen ja työllistymiseen ja sitä kautta yhteiskunnan jäseneksi.

Koulutuksessa on 7 lähiopetuspäivää ja niihin liittyvät tehtävät. Lähiopetusta ei ole. Koulutus on maksutonta Opetushallituksen tukemaa henkilöstökoulutusta.

Käsiteltävät teemat ovat lukutaidon vahvistaminen, toiminnallinen ja suullinen opetus, kielitiedon opettaminen, tietotekniikan hyödyntäminen, ohjaus sekä kieli- ja kulttuuritietoisuus. Osallistujat pääsevät myös seuraamaan kokeneiden opettajien työtä.

Koulutus tapahtuu kokonaan verkossa, ei lähiopetusta!

Lue kokonaan »

Opettajan kieli- ja kulttuuritieto

Lisätty 12.02.2022

Opettajan kieli- ja kulttuuritieto on ensisijaisesti S2-opettajina aloitteleville suunnattu kokonaisuus, jossa tutustutaan opetuksen keskeisiin teema-alueisiin, mutta se sopii kaikille vieraskielisten oppilaitten kanssa työskenteleville. Koulutus on käytännönläheinen, ja kehittämistehtävät sovelletaan omaan työhön. Lähiopetusta ei ole, joten koulutukseen voi osallistua mistä tahansa eikä työaikaa tarvitse käyttää.

Koulutus on maksuton.

Lue kokonaan »

Seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden kohtaaminen opettajan työssä, 3 op

Lisätty 07.02.2022

Koulutus on toteutettu 4.10.2021 – 14.1.2022, ja keväällä käynnistyy toinen toteutus. Hakuaika on 10.1. – 16.3. Tutustu koulutukseen ja hae mukaan!

 

Mitä seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudella tarkoitetaan? Miksi moninaisuuteen liittyvät kysymykset ovat tärkeitä huomioida koulussa? Miten moninaisuutta voi huomioida opetuksessa ja muissa tilanteissa? Miten vahvistetaan turvallisuuden tunnetta koulussa?

Koulutuksessa haetaan vastauksia näihin kysymyksiin asiantuntijaluentojen, harjoitusten ja omien kehittämistehtävien avulla. 

Koulutus on maksutonta Opetushallituksen rahoittamaa henkilöstökoulutusta.

Lue kokonaan »

Paths to the Nordic Society (Nordplus)

Lisätty 06.02.2022

Paths to the Nordic Society on Nordplus-ohjelman rahoittama kaksivuotinen hanke, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajien integroitumista pohjoismaiseen yhteiskuntaan kohderyhmälle räätälöityjen oppimateriaalien avulla ja opettajien täydennyskoulutuksen keinoin. Partnereina ovat hanketta koordinoivan O&O:n lisäksi yksi virolainen (Tartu Rahvaülikool) ja yksi ruotsalainen (Finska Folkhögskolan i Göteborg) oppilaitos. Hanke alkoi syyskuussa 2020.

Lue kokonaan »

Yleiset kielitutkinnot

Lisätty 06.02.2022

Onko sinulla hyvä kielitaito, mutta ei virallista todistusta siitä?  Kaipaako CV:si päivitystä työpaikan hakua varten? Oletko lähdössä ulkomaille ja haluat varmistua kielitaitosi riittävyydestä? Tervetuloa testaamaan kielitaitosi englannin, ranskan, saksan, venäjän, saamen tai suomen kielessä! Yleiseen kielitutkintoon voi osallistua kuka tahansa.

Osuuskunta Opetus ja ohjaus järjestää em. kielissä ylimpien taitotasojen virallisia kielitestejä (Yleinen kielitutkinto). Ylimmän tason tutkinnon hinta on 180 €. Suomen ja englannin kielissä järjestetään lisäksi myös keskitason testejä. Keskitason testin hinta on 140 €. Testimaksut laskutetaan osallistujalta ilmoittautumisen jälkeen.

Lue kokonaan »

Tools for tutors

Lisätty 06.01.2022

Hankkeen tarkoituksena on tukea aikuisia maahanmuuttajaopiskelijoita kehittämällä digitaalinen työkalu opintojen ohjaukseen. Suomen ja Viron kaltaisissa maissa työllistyminen ilman muodollista koulutusta on vaikeaa. Monilta maahantulijoilta kuitenkin puuttuu vaadittava koulutus, eikä heillä ole tietoa sopivista koulutusmahdollisuuksista. Työllistymiseen ja opiskeluun tarvitaan lisäksi kieli- ja digitaitoja, jotka tässä kohderyhmässä usein ovat puutteellisia.

Lue kokonaan »