Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tulosta esite pdf-muodossa

Aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitus­taidon opettajaksi valmentava täydennyskoulutus, 12 op

Lisätty 25.05.2019

Marraskuu 2019 – toukokuu 2020

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu tällä hetkellä aikuisten (tai nuorten) luku- ja kirjoitustaidon opettajina toimiville ja tähän työhön hakeutuville. Osallistujilta edellytetään opettajan koulutusta (luokanopettaja, eri­tyis­opettaja, kielten aineenopettaja tai vastaava tutkinto) sekä kokemusta aikuisten maahanmuuttajien opettamisesta. Etusijalla ovat vapaan sivistystyön ja aikuiskoulutuksen piirissä työskentelevät opettajat.

Maahanmuuttajilla on oltava vastaava opettajan koulutus kotimaastaan, tutkinto rinnastettu ja suomen kielen taitotaso C1.

Tavoitteet ja sisällöt

Tavoitteena on kehittyä lukutaito-opettajana ja saada lisäpätevyyttä ja osaamista sekä oppilaiden että työnantajan hyväksi. Koulutus perustuu aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutuksen opetussuunnitelmaan. Koulutuksessa opitaan toiminnallista metodiikkaa, eriyttämistä, motivointia, kielitaidon arvioinnin perusteita ja opetusteknologian käyttöä. Lisäksi saadaan tietoa maahanmuuttajien kulttuureista ja kulttuuritaustan merkityksestä sekä observoidaan kokeneiden opettajien työtä.

Opinnot

Koulutukseen ei sisälly lainkaan lähiopetusta, vaan se suoritetaan kokonaan verkossa.  Koulutukseen voi osallistua mistä tahansa päin Suomea. Tehtävien tekemiseen kuluva aika kannattaa huomioida omissa ajankäyttösuunnitelmissa. Koulutus toteutetaan viikoilla 14-39/2019.

Aikataulu

Tehtäviä voi tehdä oman aikataulun mukaan valinnaisessa järjestyksessä. Ohjelmassa on ohjeellinen aikataulu tehtävien palauttamiselle.  HUOM! Kaikki koulutusvideot eivät välttämättä ole valmiina vielä koulutuksen käynnistyessä. Kaikki vaadittavat tehtävät on suoritettava 5.10.2019 mennessä todistuksen saamiseksi.

Kouluttajat

Kouluttajina toimii lukutaitokoulutuksen asiantuntijoita, mm. Kaarina Sergejeff, Minna Intke Hernández,  Satu Lahtonen, Anna Nylund ym .

Koulutukseen hakeminen

Koulutuksen ilmoittautumisaika alkaa 16.9.2019. Hakulomake löytyy yhteistyökumppanimme Helsingin aikuisopiston sivuilta www.helao.fi

Koulutukseen valituille lähetetään kutsu ja verkkotunnukset ilmoittautumisajan päätyttyä.

Maksut ja peruutusehdot

Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja osallistujille maksutonta. Mahdolliset matka-, majoitus-, ruokailu- ja sijaiskulut osallistuja hoitaa itse. Osallistumisen peruuttamisesta viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peritään 50 euroa. Kurssin keskeyttämisestä ilman pätevää syytä peritään 100 euroa.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Johanna Heimonen
johanna.heimonen@outlook.com
puh. 044 23 85 827

 

Koulutusjohtaja Sirpa Rönkkö
puh. 050 4394 060
ronkko@helao.fi

Ilmoittautuminen Helsingin aikuisopiston sivuilla www.helao.fi