Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

OpeKieku-esite

 

 

Opettajan kieli- ja kulttuuritieto

Lisätty 22.09.2021

Opettajan kieli- ja kulttuuritieto on ensisijaisesti S2-opettajina aloitteleville suunnattu kokonaisuus, jossa tutustutaan opetuksen keskeisiin teema-alueisiin, mutta se sopii kaikille vieraskielisten oppilaitten kanssa työskenteleville. Koulutus on käytännönläheinen, ja kehittämistehtävät sovelletaan omaan työhön. Lähiopetusta ei ole, joten koulutukseen voi osallistua mistä tahansa eikä työaikaa tarvitse käyttää.

Koulutus on maksuton.

Tärkeimmät sisällöt:

Parempaa kommunikointia selkoviestinnän avulla, kulttuuritietoa tärkeiltä maahanmuuttoalueilta (Syyria, Somalia ja Afganistan), oman kieli- ja kulttuuritietoisuuden parantaminen sekä eri kulttuuritaustaisten opiskelijoiden ohjaaminen. Jokaiseen teema-alueeseen kuuluu koulutusosio ja itsenäinen kehittämistehtävä.

 

Opetuksen laajuus ja aikataulu:

Koulutus käynnistyy viikolla 47 lyhyellä videotapaamisella, jonka jälkeen työskennellään verkossa. Koulutus sisältää kolme osiota, joihin liittyy kehittämistehtävät. Tehtävistä käydään verkkokeskustelua Moodle-alustalla. Osioita voi suorittaa 1-3 oman valinnan mukaan. Kaikki tehtävät on suoritettava 20.3.2022 mennessä todistuksen saamiseksi. Koulutukseen liittyy päätösseminaari, joka järjestetään syyskuussa 2022 joko lähi- tai verkkotapahtumana.

 

HUOM! Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa ilman lähiopetusta.Kouluttajat:

Pertti Pyhtilä, Helsingin aikuisopisto, Irina Huovinen, Hämeenkylän koulu Vantaa, Irene Wichmann ja Johanna Heimonen, Osuuskunta Opetus ja ohjaus sekä kulttuuriasiantuntijoina Shadi Trad (Syyria), Liban Ali Hersi (Somalia) ja Hamed Shafae (Afganistan).

 

Hakeminen:

Koulutukseen voivat hakea vieraskielisten lasten, nuorten tai aikuisten opettajat oppilaitostyypistä riippumatta. Opettajan kelpoisuus vaaditaan (luokan-, aineen- tai erityisopettaja tms.), samoin työkokemusta maahanmuuttajaopetuksesta lasten tai aikuisten parissa.

Hakuaika:

1.6. – 7.11.2021  Ilmoittaudu tästä!

Koulutukseen valituille ilmoitetaan hakuajan päätyttyä.

Koulutuksesta järjestetään toinen toteutus, jonka hakuaika alkaa 14.2.2022.

 

Lisätietoja:

Johanna Heimonen, johanna.heimonen@outlook.com  puh. 044 23 85 827

 

Osallistujien kommentteja aiemmista koulutuksista:

  • Selkokielistäminen oli itselleni uusi tehtävä, joka oli kovin opettavainen
  • Erityisen tärkeänä pidin koulutuskertaa, jolla puhuimme kieli- ja kulttuuritietoisuudesta ja integraation eri vaiheista
  • Kiitos antoisasta ja hyvin toteutetusta koulutuksesta. Antoi eväitä ja haastoi kehittämään omaa työtä useastakin eri perspektiivistä. Kiitos paljon!
  • Asiantuntijanäkökulmat olivat antoisia. Osallistujien monenlaisten taustojen ansiosta opetuksen kentästä sai monipuolisen kuvan. Koulutus auttoi avartamaan ajattelua ja monipuolistamaan oman opettamisen suunnittelua ja toteutusta.