Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

 

Työkaluja suomenoppijoiden opetukseen ja ohjaukseen, 10 op

Lisätty 17.06.2022

Työkaluja suomenoppijoiden opetukseen ja ohjaukseenon ensisijaisesti S2-opettajina aloitteleville suunnattu kokonaisuus, jossa tutustutaan opetuksen keskeisiin teema-alueisiin, mutta se sopii kaikille vieraskielisten oppilaitten kanssa työskenteleville. Koulutus on käytännönläheinen, ja kehittämistehtävät sovelletaan omaan työhön. Lähiopetusta ei ole, joten koulutukseen voi osallistua mistä tahansa eikä työaikaa tarvitse käyttää.

Tärkeimmät sisällöt:

Parempaa kommunikointia selkoviestinnän avulla, kulttuuritietoa tärkeiltä maahanmuuttoalueilta, oman kieli- ja kulttuuritietoisuuden parantaminen, kielitaidon arviointi sekä eri kulttuuritaustaisten opiskelijoiden ohjaaminen. Jokaiseen teema-alueeseen kuuluu koulutusosio ja itsenäinen kehittämistehtävä.

Opetuksen laajuus ja aikataulu:

Koulutus käynnistyy viikolla 44 lyhyellä videotapaamisella, jonka jälkeen työskennellään verkossa. Koulutus sisältää viisi osiota, joihin liittyy kehittämistehtävät. Tehtävistä käydään verkkokeskustelua Moodle-alustalla. Osioita voi suorittaa 1-5 oman valinnan mukaan. Kaikki tehtävät on suoritettava 12.5.2023 mennessä todistuksen saamiseksi.

HUOM! Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa ilman lähiopetusta. Moduuleihin liittyy Zoom-tapaamisia, jotka ovat vapaaehtoisia.

Kouluttajat:

Nina Reiman ja Marja Seilonen, Jyväskylän yliopisto, Pertti Pyhtilä, Helsingin aikuisopisto, Irina Huovinen, Hämeenkylän koulu Vantaa, Irene Wichmann ja Johanna Heimonen, Osuuskunta Opetus ja ohjaus sekä kulttuuriasiantuntijoita.

Hakeminen:

Koulutukseen voivat hakea vieraskielisten lasten, nuorten tai aikuisten opettajat oppilaitostyypistä riippumatta. Opettajan kelpoisuus vaaditaan (luokan-, aineen- tai erityisopettaja tms.), samoin työkokemusta maahanmuuttajaopetuksesta lasten tai aikuisten parissa.

Hakuaika:

15.8. – 1.11.2022, täytä lomake täällä

Koulutukseen valituille ilmoitetaan hakuajan päätyttyä.

Lisätietoja:

Johanna Heimonen
johanna.heimonen@outlook.com 
puh. 044 23 85 827

 

Osallistujien kommentteja aiemmista koulutuksista:

  • Koulutus oli antoisa!
  • Pidin kovasti mahdollisuudesta suorittaa moduulit itselleni sopivassa aikataulussa.
  • Oli mukava päästä jakamaan ajatuksia erilaisissa työtehtävissä toimivien kollegoiden kanssa, ja itse ainakin koin saaneeni heiltä ja kouluttajilta paljon uusia eväitä omaan työhöni.
  • Olen saanut upeita ideoita ja välineitä omaan työhöni! 
  • Kiitos, oli todella tarpeellinen koulutus!
  • Todella hyvä koulutus! Tästä oli monin osin itselleni suurta hyötyä kieli- ja kulttuuriryhmien opettajana. Suosittelen aivan kaikille opettajille!