Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

LINKIT:

Yleiset kielitutkinnot

Lisätty 06.02.2022

Onko sinulla hyvä kielitaito, mutta ei virallista todistusta siitä?  Kaipaako CV:si päivitystä työpaikan hakua varten? Oletko lähdössä ulkomaille ja haluat varmistua kielitaitosi riittävyydestä? Tervetuloa testaamaan kielitaitosi englannin, ranskan, saksan, venäjän, saamen tai suomen kielessä! Yleiseen kielitutkintoon voi osallistua kuka tahansa.

Osuuskunta Opetus ja ohjaus järjestää em. kielissä ylimpien taitotasojen virallisia kielitestejä (Yleinen kielitutkinto). Ylimmän tason tutkinnon hinta on 180 €. Suomen ja englannin kielissä järjestetään lisäksi myös keskitason testejä. Keskitason testin hinta on 140 €. Testimaksut laskutetaan osallistujalta ilmoittautumisen jälkeen.

Yleisestä kielitutkinnosta voit lukea lisää sivuilta https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/kieli-ja-kaantajatutkinnot/yleiset-kielitutkinnot-yki.

Lisätietoja osoitteesta yki@opetusohjaus.fi

Ilmoittautuminen on sitova, eikä maksuja palauteta, jos osallistuminen perutaan laskun maksamisen jälkeen.

 Osuuskunta O&O järjestää testiin valmentavaa koulutusta suomen kielessä. Tiedot koulutuksista löytyvät sivuiltamme kohdasta kielikoulutus.

O&O ei arvioi testejä. Kaikki Yki-testit lähetetään Jyväskylän yliopistoon arvioitaviksi. Myös testitehtävät on laadittu Jyväskylän yliopistossa, jossa Soveltavan kielentutkimuksen keskus koordinoi koko Suomen Yleisiä kielitutkintoja. 

Todistuksen testistä kirjoittaa Jyväskylän yliopisto, ja sen saa noin 1-2 kuukauden kuluttua testistä kotiosoitteeseen.

Opetus ja ohjaus järjestää Yleisiä kielitutkintoja seitsemässä kielessä seuraavasti:

  • englanti       keskitaso ja ylin taso
  • espanja        ylin taso
  • ranska          ylin taso
  • saame          ylin taso
  • saksa           ylin taso
  • suomi           keskitaso ja ylin taso
  • venäjä          ylin taso

Testipäivät ja ilmoittautumisajankohdat löytyvät Opetushallituksen sivuilta https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/tutkintopaivat-ja-paikat