Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kielitietoinen opetus S2-oppijan tukena

Lisätty 07.02.2022

Loka-2020 – joulukuu 2021

Kielitietoinen opetus S2-oppijan tukena on ensisijaisesti S2-opettajina aloitteleville suunnattu kokonaisuus, jonka laajuus on 10 op. Tavoitteena on antaa osallistujille vahva tukipaketti työhön, eväitä omien materiaalien tuottamiseen ja kielitaidon arviointiin sekä didaktisiin ratkaisuihin. Koulutus on käytännönläheinen. Aiempia suomen kielen tai S2-opintoja ei tarvita, mutta koulutus sopii täydentämään niitä.

Sisällöt ja tavoitteet:
Tavoitteena on antaa opettajille selkeä tukipaketti, jossa eri tavoin huomioidaan S2-oppilaiden mukanaolo kaikessa opetuksessa (kielet, reaaliaineet, matematiikka, liikunta jne.). Koulutus antaa eväitä opetusmateriaalien muokkaamiseen ja kohdennettujen materiaalien tuottamiseen, oppilaan osaamisen ja kielitaidon arviointiin sekä didaktisiin ratkaisuihin. Tärkeimmät sisällöt: didaktiikka ja eriyttäminen, selkoviestintä osana kielitietoista opetusta, tutkiva työote, digitaidoilla parempiin tuloksiin, kielitaidon ja substanssiosaamisen arviointi, kieli- ja kulttuuritietoisuus sekä kaksikielisyys ja kielten vaikutus toisiinsa. 

Jokaiseen teema-alueeseen kuuluu koulutusosio ja itsenäinen kehittämistehtävä.

Koulutuspaikka:

Mikäli lähiopetusta järjestetään, koulutuspaikka on Helsingin keskustassa, varmistuu myöhemmin.

Kouluttajat:

S2-opetuksen asiantuntijoita, mm. Marja Seilonen ja Nina Reiman Jyväskylän yliopisto, Irene Wichmann, Cecil Issakainen ja Johanna Heimonen, Helsingin yliopisto ja Osuuskunta Opetus ja ohjaus

Hakeminen:

Koulutukseen voivat hakea suomi toisena kielenä –opettajina aloittelevat tai siihen työhön hakeutuvat opettajat oppilaitostyypistä riippumatta. Opettajan kelpoisuus vaaditaan (luokan-, aineen- tai erityisopettaja tms.), samoin työkokemusta maahanmuuttajaopetuksesta lasten tai aikuisten parissa.

Hakuaika alkaa syksyllä ja koulutus käynnistyy lokakuun lopussa tai marraskuussa 2020. Tiedot päivittyvät tälle sivulle.

Lisätietoja:

Johanna Heimonen
johanna.heimonen@outlook.com
puh. 044 23 85 827