Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa täydennyskoulutusta, ja osallistujalle maksuton.


The course is funded by the Finnish National Agency for Education and the participation in the course is free of charge.


We offer training and visits in Finland in e.g. the following thematic areas:

  • early childhood education
  • comprehensive education
  • adult education
  • language education
  • digital skills
  • teacher's training

Koulutus hitaasti etenevienS2-ryhmien ja aikuisten lukutaidon opettajille, 12 op

Lisätty 22.08.2023

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille S2-opettajille, joiden ryhmissä on haasteita lukutaidossa, lukunopeudessa tai luetun ymmärtämisessä. Kohderyhmää ovat vapaan sivistystyön, ammatillisen aikuiskoulutuksen ja koto-koulutuksen opettajat sekä muut opettajat, jotka opettavat tai ovat siirtymässä opettamaan hitaita ryhmiä tai lukutaitoryhmiä.  Osallistujilta edellytetään opettajan koulutusta (luokanopettaja, erityisopettaja, kielten aineenopettaja tai vastaava tutkinto). Kokemus aikuisten maahanmuuttajien opettamisesta on eduksi.

Suomen ulkopuolella opiskelleilla on oltava vastaava opettajan koulutus kotimaastaan, tutkinto rinnastettu ja suomen kielen taitotaso C1.

Lue kokonaan »

Kohtaamisia koulussa, 10 op

Lisätty 17.08.2023

Kohtaamisia koulussa on perusopetuksen, vapaan sivistystyön ja toisen asteen opettajille suunnattu kokonaisuus, jossa tutustutaan usein haasteellisiksi koettujen aiheiden kohtaamiseen. Koulutus sopii sekä suomenkielisten että vieraskielisten oppijoitten kanssa työskenteleville. Koulutus on käytännönläheinen, ja kehittämistehtävät sovelletaan omaan työhön. Lähiopetusta ei ole, joten koulutukseen voi osallistua mistä tahansa eikä työaikaa tarvitse käyttää.

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa henkilöstökoulutusta, ja osallistujalle maksuton.

Lue kokonaan »

Yleiset kielitutkinnot

Lisätty 15.05.2023

Onko sinulla hyvä kielitaito, mutta ei virallista todistusta siitä?  Kaipaako CV:si päivitystä työpaikan hakua varten? Oletko lähdössä ulkomaille ja haluat varmistua kielitaitosi riittävyydestä? Tervetuloa testaamaan kielitaitosi englannin, ranskan, saksan, venäjän, ruotsin, saamen tai suomen kielessä! Yleiseen kielitutkintoon voi osallistua kuka tahansa.

Lue kokonaan »

Tehokkaasti alkuun– hiljattain maahan tulleen S2-oppijan tukeminen, 10 op

Lisätty 22.02.2023

Ajankohtainen koulutus kaikille opettajille, jotka työskentelevät monikielisten ryhmien kanssa!

Onko ryhmässäsi äskettäin maahan tulleita opiskelijoita/oppilaita? Tule mukaan Tehokkaasti alkuun -koulutukseen saamaan lisätietoa kielitietoisista toimintatavoista, joiden avulla voit tukea oppijoitasi heti alusta lähtien! Koulutus sopii esim. vapaan sivistystyön ja aikuiskoulutuksen piirissä työskenteleville, mutta soveltuu kaikille opettajille, jotka työskentelevät vieraskielisten oppijoiden kanssa, opetettavasta aineesta riippumatta.

Koulutuksen keskeisiä sisältöjä ovat mm. kieli- ja kulttuuritietoiset työtavat ja ohjaava työote, didaktiikka, opetusteknologia, kielitaidon arviointi ja traumatisoituneen opiskelijan kohtaaminen.

Koulutus on maksutonta Opetushallituksen tukemaa henkilöstökoulutusta.


 

Lisätietoja: irene.wichmann@outlook.com

Tools for tutors

Lisätty 03.01.2023

Hankkeen tarkoituksena on tukea aikuisia maahanmuuttajaopiskelijoita kehittämällä digitaalinen työkalu opintojen ohjaukseen. Suomen ja Viron kaltaisissa maissa työllistyminen ilman muodollista koulutusta on vaikeaa. Monilta maahantulijoilta kuitenkin puuttuu vaadittava koulutus, eikä heillä ole tietoa sopivista koulutusmahdollisuuksista. Työllistymiseen ja opiskeluun tarvitaan lisäksi kieli- ja digitaitoja, jotka tässä kohderyhmässä usein ovat puutteellisia.

Lue kokonaan »