Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa täydennyskoulutusta, ja osallistujalle maksuton.


The course is funded by the National Board of Education and the participation in the course is free of charge.


We offer training and visits in Finland in e.g. the following thematic areas:

  • early childhood education
  • comprehensive education
  • adult education
  • language education
  • digital skills
  • teacher's training

Tehokkaasti alkuun– hiljattain maahan tulleen S2-oppijan tukeminen, 10 op

Lisätty 22.02.2023

Ajankohtainen koulutus kaikille opettajille, jotka työskentelevät monikielisten ryhmien kanssa!

Onko ryhmässäsi äskettäin maahan tulleita opiskelijoita/oppilaita? Tule mukaan Tehokkaasti alkuun -koulutukseen saamaan lisätietoa kielitietoisista toimintatavoista, joiden avulla voit tukea oppijoitasi heti alusta lähtien! Koulutus sopii esim. vapaan sivistystyön ja aikuiskoulutuksen piirissä työskenteleville, mutta soveltuu kaikille opettajille, jotka työskentelevät vieraskielisten oppijoiden kanssa, opetettavasta aineesta riippumatta.

Koulutuksen keskeisiä sisältöjä ovat mm. kieli- ja kulttuuritietoiset työtavat ja ohjaava työote, didaktiikka, opetusteknologia, kielitaidon arviointi ja traumatisoituneen opiskelijan kohtaaminen.

Koulutus on maksutonta Opetushallituksen tukemaa henkilöstökoulutusta.


 

Lisätietoja: irene.wichmann@outlook.com

Intensiivinen käytännön kieli kurssi tasolle B1 - B2 (yki 4) Suunnitteilla huhti-toukokuulle

Lisätty 20.02.2023

Onko tavoitteenasi saavuttaa kielitaitotaso B2? Suunnitteletko osallistuvasi yki-testiin toukokuussa 2023, tai haluatko muuten vahvistaa kielitaitoasi? Tule mukaan pienryhmään intensiiviselle käytännön kurssille harjoittelemaan puhumista, kuuntelua, kirjoittamista ja tekstin ymmärtämistä!

Kurssilla saat tietoa myös yki-kokeen rakenteesta ja käytännön asioista. Kurssi sopii henkilöille, joilla on B1 tason kielitaito. Sopii esim. korkeakouluopintoja suunnitteleville. Opettajan omat materiaalit, et tarvitse oppikirjaa.

Kurssin hinta on 129€  sis. ALV. Saat laskun, kun ilmoittautumisaika päättyy. 

 

 

Ilmoittautuminen huhti-touko 2023
Lisätietoja: info@opetusohjaus.fi

Tools for tutors

Lisätty 03.01.2023

Hankkeen tarkoituksena on tukea aikuisia maahanmuuttajaopiskelijoita kehittämällä digitaalinen työkalu opintojen ohjaukseen. Suomen ja Viron kaltaisissa maissa työllistyminen ilman muodollista koulutusta on vaikeaa. Monilta maahantulijoilta kuitenkin puuttuu vaadittava koulutus, eikä heillä ole tietoa sopivista koulutusmahdollisuuksista. Työllistymiseen ja opiskeluun tarvitaan lisäksi kieli- ja digitaitoja, jotka tässä kohderyhmässä usein ovat puutteellisia.

Lue kokonaan »

Aikuisten luku­taito-opetuksen täydennyskoulutus, 12 op

Lisätty 22.08.2022

Marraskuu 2022 – syyskuu 2023

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu tällä hetkellä aikuisten (tai nuorten) luku- ja kirjoitustaidon opettajina toimiville ja tähän työhön hakeutuville. Osallistujilta edellytetään opettajan koulutusta (luokanopettaja, eri­tyis­opettaja, kielten aineenopettaja tai vastaava tutkinto) sekä kokemusta aikuisten maahanmuuttajien opettamisesta. Etusijalla ovat vapaan sivistystyön ja aikuiskoulutuksen piirissä työskentelevät opettajat.

Suomen ulkopuolella opiskelleilla on oltava vastaava opettajan koulutus kotimaastaan, tutkinto rinnastettu ja suomen kielen taitotaso C1.

Lue kokonaan »

Työkaluja suomenoppijoiden opetukseen ja ohjaukseen, 10 op

Lisätty 17.06.2022

Työkaluja suomenoppijoiden opetukseen ja ohjaukseenon ensisijaisesti S2-opettajina aloitteleville suunnattu kokonaisuus, jossa tutustutaan opetuksen keskeisiin teema-alueisiin, mutta se sopii kaikille vieraskielisten oppilaitten kanssa työskenteleville. Koulutus on käytännönläheinen, ja kehittämistehtävät sovelletaan omaan työhön. Lähiopetusta ei ole, joten koulutukseen voi osallistua mistä tahansa eikä työaikaa tarvitse käyttää.

Lue kokonaan »

Opettajan kieli- ja kulttuuritieto -koulutukseen liittyvä seminaari 15.9.2022

Lisätty 02.06.2022

Seminaari liittyy Opettajan kieli- ja kulttuuritieto -koulutukseen 2021-2022, mutta osallistuminen on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Seminaarin järjestää Osuuskunta Opetus ja ohjaus, sen rahoittaa Opetushallitus, ja se on maksuton. 

Lisätietoja: johanna.heimonen@outlook.com

Lue kokonaan »

Miten tukea hitaasti etenevää suomenoppijaa, 10op

Lisätty 01.06.2022

Onko suomen kielen ryhmissäsi osallistujia, joiden lukutaito ja opiskeluvalmiudet eivät vielä ole integroitumiseen ja työllistymiseen tai opiskeluun tarvittavalla tasolla? Tämä koulutus syventää opettajan osaamista lukutaito-opetuksessa, hitaiden ryhmien opetuksessa sekä aikuisten perusopetuksessa. Parempi lukutaito avaa ovia koulutukseen ja työllistymiseen ja sitä kautta yhteiskunnan jäseneksi.

Koulutus tapahtuu kokonaan verkossa, ei lähiopetusta!

Lue kokonaan »

Opettajan kieli- ja kulttuuritieto

Lisätty 12.02.2022

Opettajan kieli- ja kulttuuritieto on ensisijaisesti S2-opettajina aloitteleville suunnattu kokonaisuus, jossa tutustutaan opetuksen keskeisiin teema-alueisiin, mutta se sopii kaikille vieraskielisten oppilaitten kanssa työskenteleville. Koulutus on käytännönläheinen, ja kehittämistehtävät sovelletaan omaan työhön. Lähiopetusta ei ole, joten koulutukseen voi osallistua mistä tahansa eikä työaikaa tarvitse käyttää.

Koulutus on maksuton.

Lue kokonaan »

Seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden kohtaaminen opettajan työssä, 3 op

Lisätty 07.02.2022

Koulutus on toteutettu 4.10.2021 – 14.1.2022, ja keväällä käynnistyy toinen toteutus. Hakuaika on 10.1. – 16.3. Tutustu koulutukseen ja hae mukaan! 

Mitä seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudella tarkoitetaan? Miksi moninaisuuteen liittyvät kysymykset ovat tärkeitä huomioida koulussa? Miten moninaisuutta voi huomioida opetuksessa ja muissa tilanteissa? Miten vahvistetaan turvallisuuden tunnetta koulussa?

Koulutuksessa haetaan vastauksia näihin kysymyksiin asiantuntijaluentojen, harjoitusten ja omien kehittämistehtävien avulla. 

Koulutus on maksutonta Opetushallituksen rahoittamaa henkilöstökoulutusta.

Lue kokonaan »

Paths to the Nordic Society (Nordplus)

Lisätty 06.02.2022

Paths to the Nordic Society on Nordplus-ohjelman rahoittama kaksivuotinen hanke, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajien integroitumista pohjoismaiseen yhteiskuntaan kohderyhmälle räätälöityjen oppimateriaalien avulla ja opettajien täydennyskoulutuksen keinoin. Partnereina ovat hanketta koordinoivan O&O:n lisäksi yksi virolainen (Tartu Rahvaülikool) ja yksi ruotsalainen (Finska Folkhögskolan i Göteborg) oppilaitos. Hanke alkoi syyskuussa 2020.

Lue kokonaan »

Yleiset kielitutkinnot

Lisätty 06.02.2022

Onko sinulla hyvä kielitaito, mutta ei virallista todistusta siitä?  Kaipaako CV:si päivitystä työpaikan hakua varten? Oletko lähdössä ulkomaille ja haluat varmistua kielitaitosi riittävyydestä? Tervetuloa testaamaan kielitaitosi englannin, ranskan, saksan, venäjän, saamen tai suomen kielessä! Yleiseen kielitutkintoon voi osallistua kuka tahansa.

Osuuskunta Opetus ja ohjaus järjestää em. kielissä ylimpien taitotasojen virallisia kielitestejä (Yleinen kielitutkinto). Ylimmän tason tutkinnon hinta on 180 €. Suomen ja englannin kielissä järjestetään lisäksi myös keskitason testejä. Keskitason testin hinta on 140 €. Testimaksut laskutetaan osallistujalta ilmoittautumisen jälkeen.

Lue kokonaan »