Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

Tulostettava (.jpg)

Kohtaamisia koulussa, 10 op

Lisätty 17.08.2023

Kohtaamisia koulussa on perusopetuksen, vapaan sivistystyön ja toisen asteen opettajille suunnattu kokonaisuus, jossa tutustutaan usein haasteellisiksi koettujen aiheiden kohtaamiseen. Koulutus sopii sekä suomenkielisten että vieraskielisten oppijoitten kanssa työskenteleville. Koulutus on käytännönläheinen, ja kehittämistehtävät sovelletaan omaan työhön. Lähiopetusta ei ole, joten koulutukseen voi osallistua mistä tahansa eikä työaikaa tarvitse käyttää.

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa henkilöstökoulutusta, ja osallistujalle maksuton.

Sisällöt ja tavoitteet:

Sukupuolen moninaisuuden kohtaaminen, traumatisoituneen opiskelijan kohtaaminen, oppimisvaikeuksien kohtaaminen, neuropsykiatristen haasteiden kohtaaminen sekä kielten ja kulttuurien kohtaaminen. Jokaiseen teema-alueeseen kuuluu koulutusosio ja itsenäinen kehittämistehtävä, joista käydään verkkokeskustelua.

Tavoitteena on lisätä tietoa ja kehittää käytännön toimintamalleja oman työn tueksi sekä jakaa omia ideoita muille.

Opinnot:

Koulutus sisältää viisi osiota à 2 op, joihin liittyy kehittämistehtävät. Käytössä on Moodle-alusta. Osioita voi suorittaa 1-5 oman valinnan mukaan. Tästä voi ilmoittaa koulutuksen aikana. Kaikki moduuleihin liittyvät tehtävät on suoritettava 1.6.2024 mennessä todistuksen saamiseksi.

Koulutuspäivät: 23.11., 18.1.2024, 8.2., 7.3. ja 19.4., aina klo16.30 - 19.45

HUOM! Koulutus toteutetaan suoratoistona verkossa. On tärkeää olla paikalla, koska luentoja ei tallenneta.

Kouluttajat:

PsM, psykoterapeutti Laura Blomqvist, PsT, psykoterapeutti Ferdinand Garoff, FM Tiina Vitka, PsT, psykoterapeutti Petra Waris ja FT Marja Seilonen.

Hakeminen:

Koulutukseen voivat hakea lasten, nuorten tai aikuisten opettajat oppilaitostyypistä riippumatta. Opettajan kelpoisuus vaaditaan (luokan-, aineen- tai erityisopettaja tms.), sekä voimassaoleva työsuhde opetusalalla.

Hakuaika 23.8. – 10.11.2023, täytä lomake täällä: https://forms.gle/SBv3shFH3CkEtUHc9

Koulutukseen valituille ilmoitetaan hakuajan päätyttyä.

Lisätietoja:

Johanna Heimonen, johanna.heimonen@outlook.com  puh. 044 23 85 827

 

Osallistujien kommentteja aiemmista koulutuksista:

  • Oli mukava päästä jakamaan ajatuksia erilaisissa työtehtävissä toimivien kollegoiden kanssa, ja itse ainakin koin saaneeni heiltä ja kouluttajilta paljon uusia eväitä omaan työhöni.
  • Olen saanut upeita ideoita ja välineitä omaan työhöni!
  • Kiitos, oli todella tarpeellinen koulutus! Sisällöt selkeyttivät omia ajatuksiani työstäni.
  • Todella hyvä koulutus! Tästä oli monin osin itselleni suurta hyötyä kieli- ja kulttuuriryhmien opettajana. Suosittelen aivan kaikille opettajille!
  • Tämä koulutus tuli todella tarpeeseen ja toimi täsmäkoulutuksena, eli keskityttiin siihen, mitä käytännön työssä tarvitaan.
  • Kiitos koulutuksesta. Keskustelut ja aiheet olivat erittäin tervetulleita, ja aina niistä sai itselleen pohdittavaa ja uutta työskentelyotetta. Koulutuksen kaikki toiminnot olivat teknisesti hyvin simppeleitä ja se on hyvä asia.