Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Koulutus hitaasti etenevienS2-ryhmien ja aikuisten lukutaidon opettajille, 12 op

Lisätty 22.08.2023

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille S2-opettajille, joiden ryhmissä on haasteita lukutaidossa, lukunopeudessa tai luetun ymmärtämisessä. Kohderyhmää ovat vapaan sivistystyön, ammatillisen aikuiskoulutuksen ja koto-koulutuksen opettajat sekä muut opettajat, jotka opettavat tai ovat siirtymässä opettamaan hitaita ryhmiä tai lukutaitoryhmiä.  Osallistujilta edellytetään opettajan koulutusta (luokanopettaja, erityisopettaja, kielten aineenopettaja tai vastaava tutkinto). Kokemus aikuisten maahanmuuttajien opettamisesta on eduksi.

Suomen ulkopuolella opiskelleilla on oltava vastaava opettajan koulutus kotimaastaan, tutkinto rinnastettu ja suomen kielen taitotaso C1.

Tavoitteet ja sisällöt

Tavoitteena on vahvistaa opettajan perustaitotietoisuutta ja antaa valmiuksia lukutaidon, monilukutaidon ja heikosti lukevien opetukseen. Koulutus vahvistaa didaktisia taitoja ja kulttuurisensitiivisyyttä sekä kielitietoista lähestymistapaa ja mahdollisten oppimisvaikeuksien tunnistamista.

Opinnot

Koulutukseen kuuluu kahdeksan lähiopetuspäivää sekä työskentelyä verkossa. Lähiopetus suoratoistetaan, joten osallistua voi myös omalta paikkakunnalta. Kaikkiin aihekokonaisuuksiin liittyy tehtävä, ja lisäksi pidetään oppimispäiväkirjaa. Koulutukseen kuluva aika, laskennallisesti 324 tuntia, kannattaa huomioida omissa ajankäyttösuunnitelmissa.

Tärkeimmät sisällöt: didaktiikka, toiminnalliset menetelmät, arviointi, opetusteknologia, kulttuuritieto sekä tietoa oppimisvaikeuksista ja traumoista.

Lähiopetukseen voi osallistua paikan päällä tai kotona, mutta luentoja ei tallenneta. Lähipäivät (8 kpl): 14.12.2023, 19.1.2024, 15.2., 15.3., 18.4., 16.5., 22.8. ja 19.9.

Lähiopetus järjestetään Helsingin aikuisopistossa, Runeberginkatu 22-24, 00100 Helsinki, aina klo 16.30 - 19.45.

Koulutuksen laajuus on 12 op. Kaikki tehtävät tulee suorittaa 20.10.2024 mennessä todistuksen saamiseksi.

Kouluttajat:

Minna Intke-Hernandez, Sanna Markkanen, Aivi Hämäläinen, Anu Arvonen, Ferdinand Garoff, Heidi Hussa, Réka Aarnos, Pertti Pyhtilä ja Johanna Heimonen.

Maksut ja peruutusehdot

Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja osallistujille maksutonta. Mahdolliset matka-, majoitus-, ruokailu- ja sijaiskulut osallistuja hoitaa itse. Osallistumisen peruuttamisesta viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peritään 50 euroa. Kurssin keskeyttämisestä ilman pätevää syytä peritään 100 euroa.

Ilmoittaudu tästä:  https://helao.fi/ajankohtaista/aikuisten-lukutaito-opetuksen-taydennyskoulutus-12-op/

Linkki on auki 23.8. - 27.11.2023
Valintatuloksista ilmoitetaan hakuajan päätyttyä viikolla 49.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Johanna Heimonen, puh. 044 23 85 827, johanna.heimonen@outlook.com
Koulutusjohtaja Sirpa Rönkkö, puh. 050 4394 060, ronkko@helao.fi